Find Stien | Natur
Find Stien | Natur
15188
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15188,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Afslapning for krop og sind

Naturen er medicin uden bivirkninger og kan indtages i ubegrænsede mængder – gratis da den er lige derude. Naturen er wellness for hjernen og er ét af de rum, vi bruger allermest i arbejdet med at styrke unge i at finde rodfæste og ny mening. I naturen kan vi gå i stilhed ved siden af hinanden. Mærke nærværet uden at have øjenkontakt, der ellers kan være svær i én-til-én samtaler med en behandler i det offentlige regi.

Det første skridt

I skoven træner vi evnen til at bruge alle sanser – én ad gangen. Vi lytter, orienterer os og registrerer input. Vi træner kreativitet og opfindsomhed, styrker grov- og finmotorik, lærer om miljø og natur, løser opgaver, samarbejder, samler brænde til bålet og mærker, at der er højt til loftet.

 

Forskningen og vores erfaringer viser, at vandreture i skoven reducerer stress, depression og angst, og samtidig styrker de unges koncentrations- og indlæringsevne. Kreativiteten stiger markant sammen med følelsen af empati, selvværd og selvtillid.

 

Ved at stimulere alle sanser og bruge naturens ressourcer til at opbygge sine egne, skabes respekt for kroppens formåen. De gode interesserer motiveres, de unge lærer at tage initiativ og ansvar, at koordinere, at turde udfordre sig selv og udvikle det sociale samvær.

 

Utallige studier viser, at ophold i naturen kan modvirke stress og en lang række psykiske lidelser. Rent fysiologisk kan man måle, at frisk luft, grønne farver og udsigt til vand beroliger nervesystemet og kvikker os op mentalt. Andre studier har også vist, at unge med ADD/ADHD kan undgå medicin ved at opholde sig i naturen. Folk, der tilbringer meget tid i naturen, har en bedre søvn, lavere puls og stressniveau.

 

Naturen er første skridt på vej tilbage til et godt hverdagsliv.