Find Stien | Foredrag: Blame the Teenage Brain
Find Stien | Foredrag: Blame the Teenage Brain
15536
post-template-default,single,single-post,postid-15536,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Foredrag: Blame the Teenage Brain

Teenageren burde bære et skilt med teksten ”Under Construction”. Ikke som en undskyldning for at de er humørsyge, uempatiske og snotforvirrede, men som en forklaring på hvad der sker i hjernen i overgangen fra ung til voksen. Foredraget går i dybden med den seneste hjerneforskning på området, og med den indsigt vil forældre kunne skabe optimale rammer for den unges potentiale.

Teenagerens reaktioner og handlinger kan være vanskelige at forstå for deres omgivelser. Unge, der tidligere var rolige og fornuftige, gennemgår pludselig en rutsjebane af følelser og kaos. Den nyeste neuropsykologiske forskning giver os et udgangspunkt for bedre at forstå den unges reaktionsmønstre.

Hvad foregår der i den unges hjerne? Hvordan fremmer man bedst læring og emotionel vækst hos dem? Og hvordan kan selv vanskelige unge bringes til at udnytte deres positive potentiale? Hvordan kan vi som forældre støtte dem i at træffe valg, og en retning der giver mening for dem?

Disse svar kan bidrage til, at forældre bliver ”klædt på”, så de på en ordentlig måde kan hjælpe den unge med at sætte gode rammer i deres liv – og det vil de fleste teenagere gerne, at voksne gør. Det er godt beskrevet af en 16-årig dreng, som sagde: ”Forældre skal give modspil – man kan ikke spille bold op af et gardin”.   

Lige som ved de øvrige foredrag deltager der en række unge, som gerne fortæller om deres egne erfaringer. Find Stien præsenterer den seneste viden om hjerne- og neuropsykologisk forskning, adfærdsstudier og studier i ungekulturen. Men det bliver først rigtig interessant når vi også lytter til de unge, og ruller vores erfaring ud omkring arbejdet med dem.