Find Stien | Baggrund
Find Stien | Baggrund
15273
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15273,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Det rette fokus på det man har – ikke på dét, der mangler

Mange unge befinder sig i en gråzone. På den ene side har de muligvis ikke en diagnose. På den anden side har de problemer, hvis omfang og intensitet ligger ud over det, vi normalt betragter som en del af ungdomslivet. I den gråzone kan den unge miste orienteringen og blive ramt et sted, hvor det gør rigtig ondt.

Det kan være svært at få smerten til at forsvinde. Eller komme ud af et destruktivt mønster. Unge i gråzonen har derfor brug for lidt mere end en almindelig hjælpende hånd for at komme videre, men har svært ved at få plads i det etablerede behandlingssystem, der kun har plads til de ”rigtig syge”.

 

Selv de voksne, der er tæt på, kan overse denne mistrivsel, fordi den unge ofte vil gå langt for at skjule det. Andre gange er mistrivslen meget tydelig. Hvornår skal man gribe ind – og hvordan?

 

Find Stien er for unge, der er for raske til psykiatrien, men alligevel mistrives socialt eller i forhold til skole, uddannelse og job.  Vi arbejder med at finde nye løsninger på de udfordringer og problemstillinger unge har i Danmark i dag ved at rådgive sårbare unge og deres forældre.

Find Stien

Evnen til at træffe egne beslutninger

For mange unge starter udfordringen med, at de har mistet fodfæstet og er gået ned af en sti, der ikke matcher personlighed og ressourcer. Måske presset og skubbet af ydre omstændigheder.

 

Derfor træner vi bogstaveligt talt den unge i at stoppe op. Lytte. Se. Mærke. Høre. At finde ro i at reflektere. Vi træner evnen til at lytte til sig selv. ”Hvad sker der, når jeg virkelig mærker efter?”. Dette giver et kvalificeret grundlag at træffe egne og nye beslutninger på.

 

Vi oplever ofte, at løsningen ligger lige for: ”Du er, som du er, og det skal du have lov til at være”. Sådan helt uden et forventningspres fra forældre og venner. Men før den unge kommer dertil, går træningen ud på at finde ind til, hvem ”du er”.

 

Vi afsøger i fællesskab mulighederne og tester de mange stisystemer ved at sikre, at rygsækken fyldes op med relevant viden og input. Hvis vi kommer i tvivl undervejs, opsøger vi de dygtige fagpersoner og sparringspartnere, der kan være med til at vise vej.

 

Vi har etableret et stort net af psykologer, psykiatere, psykoterapeuter, misbrugskonsulenter og studievejledere og kan altid trække specialister ind i et forløb, hvis det er nødvendigt. Vi går også gerne med til møder hos kommunen, specialister og uddannelsessteder for at støtte i situationer, hvor det er vigtigt med et ekstra øre.

Om Christian Hahn

En mentor viser vej

Mit navn er Christian Hahn. Jeg er stifter af Find Stien og har gennem 10 år arbejdet med unge, der har det svært i livet. Jeg er uddannet M.Sc.E og har mange års ledelseserfaring fra virksomheder og organisationer  -bl.a. Dansk Arbejdsgiverforening, Ledernes Hovedorganisation, DBU, Læger uden Grænser, ÆldreSagen og AIDSFonden.

 

Jeg har brugt mere end 10.000 timer for at blive klog på ungeadfærd, den seneste hjerneforskning, neuropsykologi, psykoterapi, mindfulness, filosofi, psykiatri, metakognitiv adfærdsterapi samt ikke mindst genvejene i “hjælpesystemet”!

 

De senere år har jeg arbejdet som rådgiver for unge med særlige udfordringer og været bindeled mellem behandlere i “hjælpesystemet” på den ene side og unge og deres forældre på den anden side.

 

Det er dermed mit levede liv, og al min erfaring opsamlet, der ligger til grund for etablering af Find Stien.  

 

Jeg tror grundlæggende på, at alle kan genvinde egne ressourcer og finde kernen i sit eget liv. At de unge KAN ændre adfærd og fremstå som den bedste udgave af sig selv. Uanset adfærd, lidelse eller diagnose. For mig er en diagnose ikke noget de unge ER, men noget de HAR i en periode.

 

Jeg er oprigtigt optaget af, hvilke elementer, der skaber størst effekt og bruger al min tid på at finde nye metoder og løsninger, der kan støtte den unge i at skabe en positiv fremtid.

 

Psykisk mistrivsel har alvorlige konsekvenser for læring og psykisk mistrivsel i barndom og ungdom trækker lange spor ind i voksenlivet. Der er al mulig grund til at skabe nye initiativer og finde nye muligheder for at ændre mistrivsel til trivsel og gøre en forskel for en generation af unge, der er udfordret af livet. 

 

Vi har alle en rute at følge, vi skal bare finde stien – ikke til trods for, men netop på grund af …… Og det gør 80% af de unge jeg arbejder med!