Find Stien | Frygter for børn med ADHD og autisme: ‘Tæppet er revet væk under dem’ Børnenes mentale helbred kan blive værre, når de skal være hjemme.
Find Stien | Frygter for børn med ADHD og autisme: ‘Tæppet er revet væk under dem’ Børnenes mentale helbred kan blive værre, når de skal være hjemme.
16064
post-template-default,single,single-post,postid-16064,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Frygter for børn med ADHD og autisme: ‘Tæppet er revet væk under dem’ Børnenes mentale helbred kan blive værre, når de skal være hjemme.

Børn med autisme og ADHD har mistet deres medicin: Strukturen i hverdagen.

Coronavirus har lukket børnehaver eller skoler, og det kan få alvorlige konsekvenser, advarer fagfolk og foreninger.

For når børnenes faste rutiner og rammer er væk, er det som at rive tæppet væk under dem.

De har ikke hjælp til at danne overblik længere, lyder det fra forsker i klinisk psykologi Anne-Mette Lange fra Aarhus Universtitetshospital.

– Det kan faktisk få ADHD-symptomerne til at synes meget værre, fordi de ikke har en ydre styring i form af deres rutiner. Jeg forventer helt klart, at de her børn kan få forværret deres tilstand. De er så afhængige af struktur, siger hun.

Foreløbig er daginstitutioner og skoler lukket frem til 30. marts, men regeringen vil ikke afvise, at perioden kan forlænges.

Ifølge regeringen er der dog med en ny bekendtgørelse åbnet for, at børn med særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov kan blive i deres dagtilbud eller undervisningstilbud, men meget tyder på, at meget få gør brug af det.

Læs mere her fra DR